Select Page

Mešani pevski zbor Fakultete za gradbeništvo in geodezijo

Mešani pevski zbor Fakultete za gradbeništvo in geodezijo je nastal na pobudo študentov marca 2015. Začeli smo zelo številčno z več kot 25 člani, vendar pa nas je kmalu ujelo študijsko obdobje in smo z vajami prenehali. V študijsko leto 2015/2016 smo vstopili polni novega elana in ne tako številčno popolni. Zbor sedaj sestavlja nekje deset pevcev, kateri smo pomešani na vse možne načine – zastopane so vse študijske smeri, vseh starosti, od brucev do absolventov na drugi stopnji, študenti in zaposleni, fantje in punce ter začetniki in prekaljeni pevci. Pri nas se lahko najde vsak, ki ima željo po kakršnemkoli petju.

Vaje vodi Klara Koradin, ki študira Zborovsko dirigiranje na Akademiji za glasbo. Tudi ona je malo zmešana, vendar je kljub temu srce našega zbora. S svojo energijo in pedagoškim pristopom vsakemu pevcu da občutek sprejetosti in pomembnosti. Poleg nas vodi še druge zbore, zato pozna vse trike, kako iz nas izvabiti kar najboljši glas in energijo.

V letošnjem letu smo imeli tudi tri nastope na prireditvah fakultete. Prvič smo nastopili na novoletni prireditvi v avli fakultete, kjer smo zapeli za zaposlene in študentski svet. Drugič smo nastopili na podelitvi diplom diplomantom prve bolonjske stopnje, nazadnje pa smo nastopili na prireditvi revije Študentski most ob zaključku fotografskega natečaja. Ob koncu leta smo posneli predstavitveni video, ki bo kmalu zaokrožil splet in vabil v zbor.

Kako peti bolje že po petih sekundah?
  1. poj s široko odprtimi usti (kot pri zobozdravniku)!
  2. izgovarjaj jasno, kot da bi tri letnemu otroku razlagal pravljico!
  3. v petje vključi celo telo, zraven počasi gibaj roke, noge, boke …  kar koli od vratu navzdol, vrat pa naj bo sproščen in na svojem mestu.

Z vajami nadaljujemo pa v sredini oktobra 2016, zato vabimo tudi vse nove pevce, da se nam pridružijo in zapojejo z nami!